Kapcsolódj be!

A régészeti kutatásban való civil részvételre a jogi szabályozás nem tér ki, ezért a közösségi régészeti csoportok formálódása önszerveződésen alapul. A közösségek és az azokat összefogó kulturális intézmények maguknak állítják fel a működési elveket, amelyek a hatályos jogszabálynak, a régészeti kutatási protokollnak és fémkereső műszer használata esetén az etikus keresőzés szabályainak kell megfeleljenek.
A kulturális örökség elemeinek kezelése felelősségteljes magatartást kíván. A honlapról letölthető nyilatkozatban összegeztük a program résztvevők teendőit, kötelezettségeit és jogait, az itt leírtak szabályozzák a programszervezők és résztvevők közti viszonyt. A nyilatkozat aláírásával és a programba lépéssel a jelentkező nem lesz az egyesület tagja. Az egyesületi tagságot csak huzamosabb idejű aktív részvétel és az örökségvédelem iránti tényleges elkötelezettség esetén ajánljuk. A nyilatkozat viszont mindenki számára kötelező érvényű, aki rendszeresen részt akar venni az általunk szervezett programokban.

Amennyiben tehát szeretnél bekapcsolódni, olvasd el a nyilatkozatot és a tájékoztatónkat, majd jelentkezz a kozossegi.regeszet@gmail.com címen. Csak akkor regisztrálj, ha elfogadod a tájékoztatóban és a nyilatkozatban részletezett működési elveket. Az aláírt nyilatkozatot a jelentkezéstől számított egy hónapon belül várjuk. A regisztráció során válaszlevélben kapod meg a jelszót és azonosítót, amelyekkel az alábbi linken jelentkezhetsz programjainkra. A regisztrációval hozzáférést kapsz a programszervezéssel kapcsolatos levelezéshez, az oktatóprogramok során megosztott információkhoz és természetesen részt vehetsz bármilyen általunk szervezett eseményen.

Programszervezés

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezned. Csak regisztrált program résztvevők számára elérhető tartalom.